T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının öncülüğünde, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Ticaret Borsası işbirliği ile düzenlenen “Ulusal Peynir Çalıştayı ve Peynir Tadım Etkinlikleri” Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Faruk ÇELİK’in katılımıyla gerçekleştirildi.
Vali Orhan TAVLI, Belediye Başkanı Ülgür GÖKHAN, ÇOMÜ Rektörü Prof.Dr. Yücel ACER, protokol üyeleri ve sektör temsilcilerinin katıldığı çalıştay bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Faruk ÇELİK burada “İstilaya gelen donanmaların battığı, bir milletin kalbinin attığı ve Türkiye’nin her ilinden her bölgesinden yiğitlerin yattığı Çanakkale’de sizlerle beraber olmaktan memnuniyet duyuyorum.” diyerek başladığı konuşmasında sofraların vazgeçilmezi peynirin çalıştayında sektör temsilcileriyle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade etti.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Faruk ÇELİK konuşmasında şunları kaydetti: “Süt ve süt ürünleri tarımın en önemli alt sektörlerinden biridir. Her şeyin modası geçiyor, çağlar değişiyor. Birçok çağ geride kaldı. Bilgi çağındayız, teknoloji çağındayız. Ne değişirse değişsin tarımın güncelliği, tarımın varlığı hiçbir zaman değişmiyor. Tarım önemini ilk insandan itibaren bugün de korumaya devam ediyor.
Bu sektörün önemli alt bileşenlerinden olan süt ve süt ürünleri açısından durum nedir diye baktığımızda Türkiye’de 19 milyon ton süt üretimi gerçekleşiyor. Bunun yarısı yaklaşık 9 milyon tonu sanayi sektöründe işleniyor. 5 milyon ton sütle de 660 bin ton peynir elde ediliyor. Bu çalıştay bu kapsamda bu çerçevede çizebileceğimiz potansiyelimiz açısından son derece önemli. 46 bin ton peynir ihracatı gerçekleştiriyoruz. 10 bin ton da peynir ithalatı gerçekleştiriyoruz. İhracatımızda 150 milyon dolarlık bir değer elde ediyoruz. Bütçeye katkı sağlıyoruz.
Türkiye’de 190’nın üzerinde peynir çeşidimiz var. Dış piyasalarda bu çeşitlerimizin yeteri kadar karşılık bulup bulmadığını sorguladığınızda 190’nın üzerinde çeşidi bulunan bir ülkenin peynirlerinin ürünlerinin dünya piyasalarında yeteri kadar yer bulmadığını da tespit etmiş bulunuyoruz.
O halde yapmamız gerekenler var. Elbirliği ile büyük bir dayanışma içerisinde planlı programlı bilim ve üniversiteler öncülüğünde bilimin rehberliğinde geleceğe doğru yürümemiz gerekiyor. Bu konuda markalaşmanın önemli olduğu açıkça ifade ediliyor. Biz de diyoruz ki coğrafi işaretleme önemli. O halde bu konularda zaman kaybetmenin bir anlamı yok. Hepimize büyük görevler düşüyor. Bu konuda bilimsel veriler çerçevesinde yapılması gerekenleri yaparak yürüyüşümüzü sürdürsek, pazar gücümüz artacağı konusunda hiçbirimizin endişesinin olmaması gerekir.
Tarım sektöründeki üretici birliklerini çok önemsediğimizi belirtmek istiyorum. Bu birliklerimize çok önemli görevlerin düştüğünü gelişen şartları, teknolojideki değişimler üretici ile paylaşma ve pazarla ilgili kilitleri açma noktasında birliklere ciddi görevler düşmektedir. Bu çerçevede bakanlık olarak önemli çalışmalar gerçekleştirmekteyiz.
Önemli diğer bir konu sağlıklı ve güvenilir gıda. Her şey bir tarafa insan sağlığı bir tarafa. Bütün çabaların amacı sağlıklı bir yaşam içindir. Sağlık elden gittiği zaman sağlığın ne olduğu anlaşılıyor. Onun için sağlıklı yaşamda da gıda önem arz ediyor. Ana konulardan bir tanesinin sağlıklı ve güvenilir gıdaya erişim olduğunu biliyoruz.
2015’te peynir üretim tebliği yayınladık. Geçtiğimiz ayda da çiğ sütün marketlerde nasıl satılabileceği ile ilgili yeni bir tebliğ yayınladık. Sektörün içinde olan sizlerin ve bizlerin dünü değil geleceği düşünerek hareket etmemiz gerekiyor. Kararları birlikte ve cesaretle almamız gerekiyor. Eğer doğru kararları zamanında almaz isek, dünya pazarlarında yer bulmakta zorlanırız. O pazarlarda yerimiz gitgide daralır. Onun için sağlıklı ve güvenilir gıdanın son derece acil ve önemli olduğunu belirtmek istiyorum.
Bakanlık olarak ARGE çalışmalarına desteklerimizi artırdık. 50 enstitümüzü bütün laboratuvarlarımızı özel sektörün, üniversitelerin hizmetine açtık. Bundan çok önemli neticeler elde edeceğimize inanıyorum. Gıdasız ve tarımsız hayatın idamesi mümkün değildir. Onun için tarıma bakışımıza mutlak surette ciddi bir değişime ihtiyaç olduğunu yeni bir bakış açısı geliştirmemiz gerektiğini vurgulamak istiyorum.
7 bölgede toplantılar yaptık. Milli tarım projesini oluştururken vatandaşın üreticinin talepleri ile öğretim üyesinin birikimlerini bütünleştirerek milli tarım projesini ortaya koyduk. Bakanlıkta, İl Müdürlüğünde masalarda değil, sahada ve tarlada olacak bir tarıma bakış anlayışını mutlak suretle oturtmamız gerekiyor. İşletme bazlı danışmanlık anlayışını getirdik. Bakanlığımızda işletmenizden sorumlu veteriner ve ziraat mühendisi var. Sizi belli periyotlarla ziyaret etmek, gelişmeleri bakanlığa aktarmak durumundadırlar. ”
Yapılan konuşmaların ardından hediye takdiminde bulunuldu.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Faruk ÇELİK, Ulusal peynir çalıştayı açılış programı ardından Vali Orhan TAVLI ve beraberindekilerle Halk Bahçesinde peynir tadım etkinliğinin açılışını gerçekleştirdi.
Burada farklı peynir markalarının stantlarını gezen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Faruk ÇELİK’e Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya ÜZEN ve peynir üreticileri tarafından bilgi verildi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Faruk ÇELİK, ayrıca TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu tarafından hazırlanan “Dünden Bugüne Geleneksel Türk El Sanatları Şöleni” sergisinin de açılışını gerçekleştirerek stantları ziyaret etti.